top of page

“Ik voel me vaak alleen en kom de deur niet meer uit. We hebben samen gewandeld en heerlijk gepraat.”

Over ons

Wie oud wordt krijgt te maken met grote veranderingen. Bij deze veranderingen is er sprake van verlies. Verlies van vertrouwde mensen, partner, familie, vrienden en kennissen. Maar ook van lichamelijke en geestelijke vermogens.

Het valt niet altijd mee om hier mee om te gaan of er met iemand over te praten. Toch kan het opluchten om de zorgen en vragen met iemand te

delen.

Heeft u hier mee te maken en vraagt u zich wel eens af:

Waarom moet mij dit overkomen?
Hoe moet ik nu verder want ik heb zoveel verdriet?
Doe ik er nog toe?
Wat heeft het leven nog voor zin?
Heeft u andere vragen of piekert u ergens over en zou u graag vertrouwelijk met iemand hierover willen praten; iemand die naar u luistert, bij wie u uw hart kunt luchten en met wie u uw zorgen en vragen kunt delen?
Onze vrijwilligers kunnen u een luisterend oor bieden.

Het project. Een Luisterend Oor heeft vrijwilligers die opgeleid zijn om met ouderen in gesprek te gaan en een luisterend oor te bieden. Zij bezoeken ouderen in de eigen omgeving en gaan vertrouwelijk om met hetgeen er besproken wordt.

Aanmelding

Nadat u zich aangemeld heeft, neemt de coördinator contact met u op voor een eerste gesprek. Zij gaat voor u op zoek naar een geschikte vrijwilliger. Na de kennismaking met de vrijwilliger overlegt u samen wanneer en hoe vaak de vrijwilliger langs komt.

Een Luisterend Oor is een samenwerkingsverband van verschillende maatschappelijke organisaties die zich gezamenlijk inzetten voor het welzijn

van ouderen.

bottom of page